Skip to main content

Kiezen voor duurzaamheid gaat niet alleen om het planten van bomen. Het gaat om het maken van bewuste keuzes in elk aspect van ons leven. Vaak hoor je dat je met duurzame keuzes moet inleveren op comfort en luxe. In dit artikel willen we je laten zien dat dat niet hoeft en het ook anders kan. Dat duurzaamheid prima samengaat met luxe en comfort bewijst het maatwerkmeubel Laveno® van onze designer Marije wel.

De noodzaak van duurzame keuzes

In een wereld waar consumeren de norm is, is het hoog tijd om stil te staan bij de impact van onze keuzes op de planeet. De huidige consumptiecultuur heeft geleid tot een enorme ecologische voetafdruk. Om een CO2-neutrale levensstijl te bereiken, zou elk Nederlands huishouden meer dan 2.000 bomen moeten planten. Stel je eens voor hoe je achtertuin er dan uit zou zien!

Als je je CO2-voetafdruk wil minimaliseren en bewust kiest voor een duurzamere levensstijl, hoef je niet in te leveren op luxe en comfort. Een bewijs daarvoor is het multifunctionele meubel Laveno®.

Het persoonlijke verhaal achter Laveno®

Laveno® is ontwikkeld door Marije Wielaert, één van de gezichten achter WINDKRACHT Designstudio. Al tijdens het laatste jaar op de kunstacademie is een idee ontstaan om een duurzaam meubel te ontwerpen dat meebeweegt in elke fase van je leven.

“Tijdens het afstuderen was ik werkzaam op de kraamafdeling in het ziekenhuis. Het maakte me bewust van hoeveel spullen aangeschaft worden bij de geboorte, maar niet meegroeien in je verdere leven. Zonde, want dit kan veel duurzamer”, aldus Marije. “Hoe mooi is het dat je een meubel gedurende meerdere levensfases kunt gebruiken en kunt doorgeven aan je eigen kinderen om er nieuwe herinneringen mee te maken.”

Met dat uitgangspunt ging Marije aan de slag met het ontwerp. Het resultaat is een meubelstuk dat in elke levensfase gebruikt kan worden en dat generaties lang meegaat. Laveno® is geboren.

5 functionaliteiten in 1 meubel

Laten we eerlijk zijn: meubels zijn meestal puur functioneel. Ze bieden een plek om te zitten, te slapen of om spullen op te bergen. Meubelstukken die meerdere functionaliteiten met elkaar combineren, kunnen niet altijd aan je verwachtingen voldoen. Vaak lever je in op gemak, comfort of esthetiek. Bij Laveno® is dit niet het geval.

Het unieke aan Laveno® is dat het niet één doel dient, maar op maar liefst 5 verschillende manieren gebruikt kan worden. Van een commode voor je pasgeboren baby tot een bureau voor zowel kinderen als volwassenen. Van een bijzettafel tot een fijne zitplek: met Laveno® kun je alle kanten op.

1. Commode

Verschoon je kleintje op een fijne werkhoogte. Door babyspullen als luiers en kleertjes op te bergen in de lades, is alles wat je nodig hebt in handbereik. Ook al ligt je kindje op het bovenste blad, dankzij de verdieping eronder is er voldoende ruimte om je benodigdheden neer te leggen.

2. Kinderbureau

Als je kindje uit de luiers is, kan Laveno® omgebouwd worden tot een kinderbureau. De hoogte van het werkblad is perfect voor kinderen om aan te zitten. Dankzij de opstaande rand aan de achterzijde rollen potloden en stiften niet zomaar van het blad af. En het gezellige is: er is genoeg ruimte voor twee kindjes naast elkaar!

3. Volwassen bureau

Wanneer je kind groter is, maak je van dit meubel gemakkelijk een bureau dat wat hoger is. Ook als volwassene kun je daar fijn aan werken. Geen vervelende tafelpoten die je in de weg zitten, maar juist fijne, afgeronde lijnen die niet misstaan in het interieur.

4. Dressoir

Bij gebruik van het kinderbureau, heb je voldoende onderdelen over om ook nog een dressoir te maken. Dit dressoir is een kast die zowel in de woon-, eet en slaapkamer gebruikt kan worden om spullen uit het zicht in op te bergen. Met leuke eyecatchers of simpelweg de televisie erop is het dressoir een functionele toevoeging aan elk interieur.

5. Salontafel

Wanneer je het meubel in gebruik neemt als volwassen bureau, kun je van de overige onderdelen een grote salontafel maken. Rommel dat door het huis slingert ruim je razendsnel op door de onzichtbare lades onder het blad. Extra bijzonder aan dit meubel is dat het niet alleen dient als opbergruimte of om aan te werken. Het is namelijk ook sterk genoeg om op te zitten! Met een heerlijk kleedje en kussentje tover je de salontafel zo om tot een fijne plek om een boek te lezen en tot rust te komen.

Duurzame materialen en hoogwaardig vakmanschap

Als het de bedoeling is om een meubel zo lang te gebruiken, moet het wel uit duurzame materialen en met vakmanschap gemaakt worden. Daarom is het prototype van Laveno® volledig met de hand vervaardigd.

De gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit. FSC-gecertificeerd Berken multiplex en triplex en een solide metalen frame zorgen voor een levensduur van minimaal vijftig jaar.

Wat echt opvalt, is de afwerking. De binnenkant van Laveno® is afgewerkt met textuur, wat een extra dimensie geeft aan het ontwerp. Dit is geen meubelstuk dat je na een paar jaar moet vervangen; dit is een investering voor het leven. Precies zoals het bedoeld is.

Een duurzame toekomst zonder compromissen

Meubelen als Laveno® laten zien dat je met het kiezen voor duurzame alternatieven niet hoeft in te leveren op comfort of luxe. Integendeel! Met maatwerkmeubelen die perfect aansluiten op jouw leven zul je juist meer kunnen genieten van je interieur. Hiermee zijn duurzame (maatwerk)meubelen niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor onszelf.

Ben je benieuwd naar wat wij nog meer ontworpen hebben? Bekijk dan het portfolio van WINDKRACHT Designstudio.

Wil je zelf ook zo’n prachtig en duurzaam ontwerp in je interieur? We denken graag met je mee in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek.s

You cannot copy content of this page